TVA 5% cumparare apartament

Buna ziua ,
Doresc sa cumpar un apartament ( impreuna cu sotia mea ) insa noi am achizitionat deja un apartament cu tva 5% . Am dori ca noi sa fim ‘proprietarii’ apartamentului insa in acte sa ii trecem pe parintii mei pentru ca ei nu au achizitionat nimic anterior cu tva 5%. Ma puteti ajuta cu o solutie , va rog ? ( de perferat daca exista alta decat sa cumpere ai mei si noi apoi sa cumparam de la ei , sau sa se faca act de mostenire ) . Multumesc mult !

3 thoughts on “TVA 5% cumparare apartament

  1. Bună ziua,

    Dacă părinții dvs. achiziționează apartamentul cu TVA 5%, iar ulterior doriți să cumpărați apartamentul, nu veți beneficia de aceeași reducere, ci veți plăti TVA-ul de 19%.
    Proprietatea se va transmite prin moștenire, însă nu puteți face niciun act pentru a putea ocoli plata TVA-ului prin acte inter vivos.

  2. Buna ziua, doresc sa achizitionez o casa in sistemul de avans+rate la dezvoltator. Am primit un contract din partea dezvoltatorului si as vrea sa stiu daca este bine intocmit sau ar trebui modificate/introduse clauze. Cum as putea proceda sa il verificati? Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*