Testament

Buna ziua. As dori din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Sper sa va explic cat pot de bine situatia. Bunica mea i-a lasat mamei dreptul la proprietati doar dupa moartea ei ( acte facute la notar ). Acum ele nu se mai inteleg deloc si bunica mea ar vrea sa faca un testament prin care sa-mi lase mie propietatile dupa moartea ei. Este posibil asa ceva? Multumesc mult de ajutor!

7 thoughts on “Testament

 1. Bună ziua,

  Da, prin întocmirea unui nou testament se revocă vechiul testament. De asemenea, revocarea vechiului testament se poate face și printr-o declarație de revocare a testamentului încheiată în formă autentică.

 2. Buna ziua. Actele facute la notar sunt: certificat de mostenitor si act de partaj voluntar, iar bunica mea are drept de uzufruct.In acest caz se poate face ceva? Multumesc!

 3. Bună ziua,

  Cred că este vorba de o neînțelegere la mijloc.
  Certificatul de moștenitor se eliberează doar după decesul unei persoane și după dezbaterea procedurii succesorale. Nu este posibil ca acest lucru să se facă atâta timp cât persoana care ar transmite patrimoniul este încă în viață.
  Poate este vorba despre un certificat de moștenitor eliberat în urma dezbaterii succesiunii unei alte persoane care a decedat.

 4. Bunica dvs. poate face un testament prin care vă lasă cota ei ce i-a revenit în urma partajului și celelalte bunuri pe care le deține în proprietate exclusivă.

 5. Mi le poate lasa chiar daca i le-a lasat mamei? După moartea bunicii, mama ar intra in posesia proprietatilor… dar bunica vrea sa faca un testament prin care sa-mi revină tot ce are si mama sa nu mai detina nimic. In momentul de fata, mama este trecuta in acte ca fiind proprietar dupa moarte bunicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*