Promisiune vanzare, fara autorizatie constructie

Doresc achizitionarea unui apartament care urmeaza sa fie construit la ultimul etaj intr-un imobil nou construit. In acest moment am fost informat ca actele au fost depuse pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru constructia ap. la ultimul etaj.
Am inteles ca nu se poate incheia promisiunea de vanzare fara autorizatia de constructie – nu stiu daca aceasta informatie este corecta.
Ce tip de act ar trebui intocmit in acest caz astfel incat prin plata unui avans sa ma asigur ca pot recupera banii platit in avans?
Va rog sa imi recomadati un notar in cazul in care exista o solutie.
Multumesc anticipat!

One thought on “Promisiune vanzare, fara autorizatie constructie

  1. Bună ziua,

    Se poate încheia promisiunea de vânzare – cumpărare fără autorizație, însă prezintă un risc pentru dvs., în calitate de cumpărător și o situație complicată pentru dezvoltator.
    Promisiunile de vânzare – cumpărare asupra imobilelor se notează în cartea funciară, iar în cazul dvs. promisiunea se poate nota asupra terenului. În această situație, pentru intabulare sau alte acte necesare extensiei va fi nevoie de acordul celorlalți proprietari înscriși pe acea carte funciară.
    De asemenea, dvs., în calitate de cumpărător, nu aveți nicio sigurață că autorizația va fi obținută, lucru care vă poate aduce în situații complicate.
    Prin încheierea promisiunii și achitarea avansului în temeiul acesteia, sunteți îndreptățit la plata dublului avansului în cazul în care nu se încheie contractul de vânzare – cumpărare din culpa promitentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*