Neclaritati mostenire

Buna ziua,

As dori va rog cateva indrumari referitor la situatia mai jos descrisa. Bunica mea este proprietara casei pe care ar dori sa o lase mosternire unicului nepot baiat (mai are si 3 nepoate). Din pacate imobilul a fost achizitionat de catre bunicul meu (decedat), actele in original ale casei au fost ratacite; in prezent mai avem doar o conventie de cumparare a casei, o schita a casei si o autorizatie pentru executare lucrari. Toate aceste documente sunt pe numele bunicului decedat. Precizez faptul ca atat copiii bunicii (tatal meu si matusa), cat si cele 3 nepoate sunt de acord cu trecerea imobilului pe numele fratelui meu.
M-ar interesa de principiu demersurile necesare pentru concretizarea mostenirii si de asemenea, demersurile pe care probabil va trebui sa le in vederea obtinerii eventualelor documente necesare incheierii acestui proces (trecerea imobilului pe numele fratelui meu).
Multumesc anticipat!

One thought on “Neclaritati mostenire

  1. Bună ziua,

    Dacă această casa a fost achiziționată printr-un contract de vânzare – cumpărare autentic, se poate solicita eliberarea unui duplicat de la arhiva notarului care a intrumentat actul. Dacă nu știți nr. actului sau notarul care a instrumentat, puteți solicita un extras de carte funciară cu privire la imobil (dacă este înscris în cartea funciară).
    Dacă imobilul nu este înscris în cartea funciară și a fost achiziționat printr-o chitanță de mână, aveți o situație mai complicată care necesită o acțiune în judecată împotriva vechiului proprietar (cel care a vândut bunicului), având ca obiect uzucapiunea.
    Prin aceasta acțiune se poate dobândi dreptul de proprietate, însă trebuie să găsiți titlul în baza căruia a fost vândută proprietatea.

    După ce rezolvați problema actelor, imobilul poate fi lăsat fratelui dvs. prin testament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*