mostenire

Buna ziua.As vrea sa stiu ce drepturi am dupa mama mea care a decedat cand aveam 3 ani.In viata mai este doar bunicul din partea mamei.Eu sunt singura nepoata(bunicul nu mai are alti copii si nici nepoti).Stiu ca 1/2 din casa este a bunicului si 1/2 a bunicii, care a decedat si ea saptamana trecuta. In cazul in care bunica mea ar fi facut ceva act de mostenire scris cu altcineva pt partea ei de casa, ar fi valabil acel act.Iar daca bunicul meu ar vrea sa il luam in intretinere ce act notarial ar trebui facut astfel incat nimeni sa nu-l poata ataca si nici bunicul sa nu poata sa se razgandeasca.Va multumesc

One thought on “mostenire

  1. Buna ziua,
    Mai intai trebuie sa punem in ordine cronologica situatia dumneavoastra: Mama dumneavoastra a decedat cand aveati o varsta frageda. Mama dumneavoastra a fost casatorita? A avut bunuri mobile sau imobile? s-a facut succesiune dupa decesul ei?
    Acum s-a stins din viata si bunica. Trebie sa faceti succesiunea dupa decesul ei, la notarul din raza domiciliului batranei. Presupuneti ca bunica ar fi facut acte altcuiva pe jumatattea ei… Ce fel de acte? Le-ati vazut? Sunt legalizate la Notariat?
    Deabea acum puteti sa stiti ce ati mostenit, dupa ce s-au dezbatut cele doua succesiuni, dupa mama si dupa bunica.
    Despre clauza de intretinere a bunicului… daca va e teama ca se va razgandi nu-l puteti forta sa n-o faca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*