Dreptul asupra unui apartament

Buna ziua,
Doresc un raspuns de la dumneavoastra in legatura cu urmatorul caz.
M-am recasatorit in urma cu doi ani si m-am mutat in apartamentul detinut de sotie(act de vanzare-cumparare).Nu avem copii impreuna deci nu exista mostenitori . Eu am un copil rezultat din prima casatorie.Sotia nu are nici-un copil dintr-o alta relatie anterioara. Amandoi avand varsta de 47 si respectiv 44 de ani nu ne dorim copii.Am facut numeroase investitii in acest apartament.
In acest caz doresc sa va intreb daca la batranete in cazul ca sotia mea decedeaza ,eu am (sau nu) vre-un drept asupra apartamnetului?
Daca nu , va rog sa-mi spuneti ce act trebuie sa facem pentru ca eu sa pot ramane in continuare in casa iar surorile sotiei (fiind rude de gradul 1) sa nu poate sa-si imparta acest apartament.

Va multumesc.

One thought on “Dreptul asupra unui apartament

  1. Bună ziua,

    În cazul deschiderii moștenirii (decesului soției) dvs. sunteți moștenitor legal în calitate de soț supraviețuitor.
    Dacă veniți la moștenire cu surorile acesteia (colaterali privilegiați, rude de gradul 2, nu 1), aveți o cotă legală de 1/3 din moștenire, iar cota de 2/3 se împarte între surori.
    De asemenea, dacă ați făcut investiții în bunuri mobile din acel apartament, acestea sunt deținute în coproprietate, deci numai cota ce îi revine soției va fi adusă la masa succesorală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*