act vanzare cumparare

as vrea sa stiu daca pe actul de vanzare cumparare a unei casa transmisa de la parinti la copii se poate trece o suma mica de vanzare. Mentionez ca imobilul este ipotecat iar creditul este pe numele nostru si casa pe numele parintilor si de aceea vrem sa facem actele de vanzare cumparare si as vrea sa stiu cat ne va costa.

3 thoughts on “act vanzare cumparare

  1. Deci dumneavoastră cumparati o casa de la parinti, cu credit ipotecar?
    Daca tranzacția depășește 50.000 lei, plata se face numai prin virament bancar. La încheierea contractului trebuie sa prezentati documentul bancar de efectuare a platii. (suma pentru care s-a făcut viramentul va fi si cea din act).

    • nu o cumparam efectiv, am facut un imprumut ipotecar acum cativa ani pe casa parintilor iar creditul il platim noi in continuare numai ca nu avem actele de casa pe numele nostru ci pe numele parintilor si am vrea sa facem aceste acte atat si vrem sa stim ce valoare se trece pe actul de vanzare-cumparare

  2. Valoarea minima pe care o puteti trece in act se calculeaza pe baza unei expertize pe care o are fiecare notar. Aceasta valoare depinde de localitate, suprafata casei, suprafata terenului, categoria de folosinta (curti constructii, arabil, livezi, paduri, fanete), cati mp sunt in intravilan, cati mp sunt in extravilan, de materialul din care e construită casa etc. Intrebarea dumneavoastră e mult prea generala, in conditiile in care nu oferiti un minimum de informații. Apoi, nu cunoastem valorile pe mp din expertiza notariala, astfel incat sa mentionam un pret. Aceste informații le obtineti de la un notar.
    In orice caz, aveti nevoie de acordul bancii pentru aceasta vânzare, iar daca valoarea depaseste 50.000 lei, trebuie făcută dovada achitarii pretului cu document bancar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*